Zoeken

Collega gezocht: allround redacteur bij de BBTV/VBM!

De Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel (VBM) is op zoek naar een redacteur die ons team komt versterken! Ervaring als internetredacteur is een pre.

 

De redactie

De redactie is verantwoordelijk voor het schrijven van teksten en het maken van foto’s en video’s voor diverse media van de vakbond, zoals twee vakbondsbladen (hard copy), waaronder een jongerenblad, twee websites, waaronder een jongerenwebsite en verschillende social media. Samen met jouw collega-redacteur en een grafisch vormgever vorm jij de redactie van de vakbond. Het werk is zeer gevarieerd en afwisselend: de ene dag maak je een interview voor een van de tijdschriften en plaats je een persbericht op de website. De andere dag schrijf je een stuk over een defensie-debat in de Tweede Kamer, waar je tevens een pakkende LinkedIn-post van maakt en geef je tekstadvies aan een collega over een te maken promo-flyer. Nieuwe ideeën, creativiteit en originaliteit zijn meer dan welkom, zo zijn er bijvoorbeeld plannen om een eigen podcast te lanceren.

 

Wie zoeken wij?

Je hebt gevoel voor taal, waardoor je informatie goed vertaalt en bewerkt in een vorm die voor de verschillende doelgroepen aantrekkelijk en begrijpelijk is. Je bent in staat om tekst naar beeld te vertalen. Je werkt nauwkeurig en bent in staat om teksten van anderen kritisch te beoordelen, te controleren en te verbeteren. Je bruist van ideeën over hoe je onderwerpen als salaris, rechtpositie of pensioen op een aantrekkelijke manier kunt verwoorden. Je toont initiatief, bent ondernemend, flexibel, kunt samenwerken, goed plannen en organiseren. Je hebt affiniteit met Defensie en oog voor de ontwikkelingen in de sociale zekerheid. Je bent integer en je kunt verantwoord omgaan met vertrouwelijke informatie. Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en kunt zelfstandig werken.

 

Welke opleiding en ervaring heb je?

Je hebt een afgeronde hbo-/academische opleiding in de richting journalistiek, communicatie of aanverwante, relevante opleiding. Je hebt enkele jaren ervaring als redacteur, bij voorkeur op een internetredactie (waar je ervaring hebt opgedaan met een contentmanagementsysteem (CMS)).

 

Wat bieden wij?

Een prettige werkomgeving, met veel vrijheid en zelfstandigheid om je werkzaamheden in te vullen. Een marktconform salaris (€ 2.768 - € 5.811). Een tijdelijk contract voor de duur van 1 jaar met de mogelijkheid op verlenging/een vast contract. Een goede pensioenregeling en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals reiskostenvergoeding (een NS Business-card als je met het OV komt). Deels thuiswerken (hybride) is in overleg mogelijk.

 

Geïnteresseerd?

Dan ontvangen we graag je motivatiebrief en cv voor 9 juni 2023 per e-mail, gericht aan Jacqueline de Werker-Bekx: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Wil je meer informatie over de vacature?

Neem dan contact op met Jacqueline de Werker-Bekx: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 070-3155123/06-51579772.


We zien je sollicitatie graag tegemoet!